Putno zdravstveno osiguranje

Bez obzira da li putujete u inostranstvo turistički ili poslovno, jednom godišnje ili vrlo često, samostalno ili sa porodicom svaki odlazak na takvu vrstu putovanja nosi sa sobom rizik od nesrećnih događaja, bolesti ili otkazivanja putovanja.

Polisom putnog osiguranja možete ugovoriti:

  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Osiguranje od otkaza putovanja

Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja možete zaključiti zajedno u okviru jedne polise i potpuno odvojeno. Tokom zimskog perioda, za sve ljubitelje skijanja, uz putno zdravstveno osiguranje nudimo mogućnost ugovaranja polise za rekreativno skijanje kojom se dodatno osiguravate u slučaju povreda. Nudimo mogućnost ugovaranja dodatnog pokrića za COVID-19 u okviru putnog zdravstvenog osiguranja.

Nudimo vam dva načina ugovaranja:

  • Individualno
  • Grupno

U zavisnosti od toga gdje putujete nudimo vam dvije vrste teritorijalnog pokrića: Evropa i cijeli svijet

Putno zdravstveno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje za vrijeme putovanja i tokom vašeg boravka u inostranstvu u slučaju bolesti ili povrede pokriva troškove:

  • medicinske pomoći i lijekova
  • bolničkog liječenja i nužne operacije
  • medicinskih pomagala
  • prevoza vozilom hitne pomoći
  • prevoza u domovinu radi nastavka liječenja

Primjeri osiguranja:

Način ugovaranja Teritorijalno pokriće Osigurana suma Dnevna premija
Putno zdravstveno osiguranje Evropa 10.000 EUR 1,10 KM
Putno zdravstveno osiguranje Evropa 30.000 EUR 1,60 KM
Putno zdravstveno osiguranje Svijet 10.000 EUR 1,60 KM
Putno zdravstveno osiguranje Svijet 30.000 EUR 2,20 KM

Posebna ponuda za one koji često putuju

Individualna polisa osiguranja, za neograničen broj putovanja, sa pokrićem za cijeli svijet i limitom pokrića od 30.000 EUR, sa maksimalnim zadržavanjem od 28 dana u inostranstvu po jednom putovanju, iznosi:

Trajanje osiguranja Premija
Godina 70,00 KM

Osiguranje otkaza putovanja

Osiguranje od otkaza putovanja pokriva troškove turističkog aranžmana ili avionske karte koju ste ugovorili sa turističkom agencijom, a u slučaju nastanka izvanrednih događaja na koje niste mogli uticati. Ovo osiguranje pokriva troškove bez obzira da li je putovanje otkazano zbog situacije koja se dogodila vama ili nekoj drugoj „rizičnoj“osobi (članovi porodice, najbliža rodbina, osobe preuzete na staranje i slično).

Način ugovaranja Suma osiguranja Premija
U okviru paketa 1.200 KM 24,00 KM
Samostalno 1.200 KM 36,00 KM
Avionska karta 250 KM 10,00 KM

Osiguranje putnika od posljedica nesrećnog slučaja (nezgode)

Osiguranjem od posljedica nesrećnog slučaja pruža se osiguravajuće pokriće za slučaj smrti koja nastupi kao posljedica nesrećnog slučaja i slučaj trajnog gubitka opšte radne sposobnosti (invaliditeta).

Način zaključenja osiguranja

Osiguranje od otkaza putovanja moguće je zaključiti u roku od tri dana nakon sklapanja ugovora o putovanju ili kupovine avionske karte, pod uslovom da putovanje ne počinje u narednih 14 dana, uz putno zdravstveno osiguranje ili odvojeno. Počinje od dana zaključenja ugovora o osiguranju, a prestaje danom u kojem ističe 50% predviđenog trajanja putovanja osiguranika.

Šta u slučaju da vam je potrebna pomoć?

Dežurni centar za pomoć međunarodne asistentske kuće CORIS Assistance obezbjeđuje asistenciju za naše osiguranike, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Ukoliko se dogodi slučaj pokriven osiguranjem, sve potrebne informacije i instrukcije na našem jeziku dobićete pozivom na telefonski broj +381 11 3636 999.

Kontaktirajte Mikrofin osiguranje

Tu smo za sve pohvale, prijedloge, ideje…
Tu smo za vas.